HUUB KEULERS MEDIA SERVICES

360 graden

Een 360 graden foto is eigenlijk een panoramafoto waarbij volledig rondom gefotografeerd is. Op één foto staat dan ook de hele omgeving. In het proces van een 360 gradenfoto maak je meerdere foto’s en draait stapsgewijs de camera op het statief, waarbij je uiteindelijk 360 graden draait. Vaak ook in meerdere lagen. De foto’s worden aan elkaar geplakt, waardoor er één uiteindelijke foto ontstaat, waarop de hele omgeving is te zien.Er zijn twee varianten van dit type foto's, een gewone 360 graden panorama foto en een volledige 360 graden foto. Bij de laatste kun je behalve linksom en rechtsom ook omhoog en omlaag kijken (360 x 180). Dit laatste type is begrijpelijkerwijs ingewikkelder om te maken, maar het maken van een gewone 360 graden foto ligt echter binnen ieders bereik en het is absoluut leuk om er eens mee aan de slag te gaan. Afhankelijk van de gebruikte lens kan een 360 graden foto bestaan uit 2 tot zelfs meer dan 100 foto's.

360 graden foto's worden ook vaak toegepast op websites. Je kunt dan virtueel door een ruimte lopen. Ideaal om een goede indruk te geven hoe de ruimte eruit ziet. Denk aan een bedrijfsinterieur, woning etc.


Indien u meer informatie over de mogelijkheden van 360 graden fotografie wenst voor uw bedrijf of organisatie, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Using Format