HUUB KEULERS MEDIA SERVICES

Fotoverkoop

Hartelijk dank voor uw interesse in de door ons gemaakte foto's. Klik op het mappenoverzicht hieronder om naar de map van uw keuze te gaan. De mappen zijn onderverdeeld per evenement. Naast diverse digitale downloads kunt u uw foto's ook in diverse formaten en materialen af laten drukken. Deze opties krijgt u te zien als u een foto wil aanschaffen. Mocht u vragen hebben neem gerust contact met ons op.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u via Oypo een bevestigingsmail. Hierin vindt u een link naar een compleet en actueel overzicht van uw bestelling, inclusief ordernummer, betaling en verzendadres. Via de link in de bevestigingsmail kunt u controleren of de betaling al is ontvangen en of de foto’s zijn afgedrukt en verzonden. Na ontvangst van uw betaling en ook bij het verzenden van de bestelling ontvangt u ter bevestiging een e-mailbericht. Na ontvangst van de betaling wordt het productieproces in gang gezet. De precieze levering hangt af van het gekozen fotoproduct. Hieronder een indicatie van de levertijden:

  • Fotoafdrukken: verzonden in 2 á 3 werkdagen
  • Canvassen: verzonden in ongeveer één werkweek
  • Foto funproducten: verzonden in 2 á 3 werkdagen
  • Acrylux en Dibluxe fotoproducten: verzonden binnen 14 dagen

Wat zijn de verzendkosten van een bestelling?

De verwerkings-/ verzendkosten bedragen 2,95 euro voor bestellingen die geleverd kunnen worden als brievenbuspost. De verwerkings-/ verzendkosten voor pakketten bedragen 6,75 euro.

Mag ik de foto gebruiken op Facebook of andere social media?

Als u een digitaal fotobestand "voor eigen gebruik" afneemt mag u deze publiceren op uw eigen Facebookpagina of social media account. Wilt u de foto zakelijk publiceren, dan is toestemming nodig van de fotograaf. 

Ik heb mijn bestelling beschadigd ontvangen

Wij besteden grote zorg aan de verpakking en verzending van uw bestelling en proberen beschadigingen hiermee te voorkomen. Is uw bestelling onverhoopt toch beschadigd, dan kunt u de beschadiging melden door een e-mail te sturen naar support@oypo.nl met daarin een duidelijke omschrijving van wat er mis is met uw bestelling. Indien mogelijk ontvangen wij hierbij graag een foto van de beschadiging.

Ik wil mijn bestelling retourneren

In Nederland heeft elke consument een herroepingsrecht op een aankoop. Echter, dit geldt niet voor aankopen die op maat zijn gemaakt, zoals foto’s. Aangezien wij uw foto’s niet opnieuw kunnen verkopen, kunt u deze niet retourneren.
Indien u het ontvangen product wilt terugsturen omdat er iets mis is met het product, dan vernemen wij graag wat het probleem is en zullen we dit zo spoedig mogelijk voor u oplossen. U kunt dit het beste doen door een e-mailbericht te sturen naar support@oypo.nl.

Mijn bestelling is niet compleet

Wanneer u uw foto's in verschillende formaten en op verschillende fotoproducten heeft besteld, dan kunt u deze als deelleveringen ontvangen. Alle fotoafdrukken boven het formaat 20x30 cm worden als pakket verzonden. U ontvangt de vergrotingen in dit geval los van uw overige afdrukken. 
Wanneer er een deellevering van uw bestelling is verzonden dan kunt u dit zien in de orderstatus van uw bestelling. De verwijzing naar de webpagina met de orderstatus staat in de orderbevestiging die u via de e-mail hebt ontvangen.
Geeft uw orderstatus aan dat uw bestelling geheel is verzonden, maar hebt u na enkele dagen uw bestelling nog niet compleet? Om zo snel mogelijk te achterhalen wanneer uw ontbrekende fotoproduct wordt geleverd, ontvangen wij dan graag uw ordernummer en adresgegevens per e-mail op support@oypo.nl.

Using Format