HUUB KEULERS MEDIA SERVICES

Workshop Straatfotografie in Luik

Volgende workshop: Zaterdag 31.08.2019

Meld je hier aan

De locatie voor deze 1-daagse workshop is het Belgische Luik. In deze workshop leer je tips & tricks om in een stad als Luik met prachtige straatscènes thuis te komen. Een van de belangrijkste onderwerpen waar we naar gaan kijken is hoe je je gene overwint om in het openbaar te fotograferen. De insteek van deze dag is leren, samen plezier beleven en vooral waar let je op en welke technieken gebruik je. Dit is een echte doe-dag, waarbij ik je fotografie coach voor de dag ben.

We gaan eerst, gedurende ongeveer een half uurtje, onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar kennismaken waarbij ik iets vertel over straatfotografie, de stad Luik en enkele camera-instellingen. Daarna gaan we het centrum van Luik ontdekken en hoe het werkelijk is; een mengelmoes van culturen en prachtige oude en nieuwe gebouwen. We zullen situaties bekijken en oefenen waar evt. een mooie foto in zit. Tijdens het lopen en fotograferen worden er tips gegeven waarop te letten en hoe met bepaalde situaties om te gaan. Indien nodig help ik je om over de schroom heen te komen om mensen met je camera te benaderen. Rond 12.45 uur houden we een kleine pauze op een terras in het centrum en bespreken we de voortgang. We eindigen de dag rond 16.30 uur. 

Om de dag wat meer structuur te geven krijg je VIER opdrachten mee: 

1. Maak m.b.v. je telelens een mooie portretfoto van een persoon die je opvalt
2. Maak een mooi portret van een persoon van dichtbij met goedkeuring van deze persoon
3. Maak een foto in groothoek-stand waar zich een duidelijk tafereel afspeelt. Zorg in ieder geval dat er iets op te zien is waarbij de kijker van de foto zelf een verhaal bij kan verzinnen.
4. Maak een foto waarin emotie zit (bv humor, verdriet of een duidelijke tegenstelling)

Aanvullende informatie:

  • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera
  • Iedere camera is geschikt (geen mobiel)
  • Kosten: €99 incl. 21% BTW, 1 consumptie en syllabus.
  • Tijd: 10.00-16.00u
  • Groepsgrootte: max. 8
  • Locatie: Centrum van Luik (Be)

Privé workshops of voor duo's
Een 1-op-1 workshop is ook mogelijk. Deze workshop wordt helemaal op jou en je camera afgestemd. De kosten voor deze privé workshop bedragen €250 incl. syllabus. Datum, tijdstip en locatie worden in onderling overleg afgesproken.

Voor een groepje van 2 personen geldt een tarief van €200 p.p

Voor ondernemers gelden prijzen excl. BTW (incl. factuur)

Using Format