Workshop Straatfotografie in Luik

Datums volgen z.s.m.

Meld je hier aan

De locatie voor deze 1-daagse workshop is het Belgische Luik. In deze workshop leer je tips & tricks om in een stad als Luik met prachtige straatscènes thuis te komen. Een van de belangrijkste onderwerpen waar we naar gaan kijken is hoe je je gene overwint om in het openbaar te fotograferen en hoe ga je om met de situatie als je negatief commentaar krijgt tijdens het fotograferen. De insteek van deze dag is leren (van elkaar), samen plezier beleven en vooral waar let je op en welke technieken gebruik je. Dit is een echte doe-dag, waarbij ik je fotografie coach voor de dag ben.

We gaan eerst, gedurende ongeveer een uurtje, onder het genot van een kopje koffie/thee met elkaar kennismaken waarbij ik iets verteld over straatfotografie, de stad Luik, camera-instellingen, welke apparatuur het handigst is en we geven alvast enkele tips. Daarna gaan we het centrum van Luik ontdekken en hoe het werkelijk is; een mengelmoes van culturen en prachtige oude en nieuwe gebouwen. We zullen situaties bekijken en oefenen waar evt. een mooie foto in zit. Tijdens het lopen en fotograferen worden er tips gegeven waarop te letten en hoe met bepaalde situaties om te gaan. Indien nodig help ik je om over de schroom heen te komen om mensen met je camera te benaderen. Rond 12.45 uur houden we een kleine pauze op een terras in het centrum en bespreken we de voortgang. We eindigen de dag rond 16.30 uur. 

Om de dag wat meer structuur te geven krijg je VIER opdrachten mee: 

1. Maak m.b.v. je telelens een mooie portretfoto van een persoon die je opvalt
2. Maak een mooi portret van een persoon van dichtbij met goedkeuring van deze persoon
3. Maak een foto in groothoek-stand waar zich een duidelijk tafereel afspeelt. Zorg in ieder geval dat er iets op te zien is waarbij de kijker van de foto zelf een verhaal bij kan verzinnen.
4. Maak een foto waarin emotie zit (bv humor, verdriet of een duidelijke tegenstelling)

Bij voldoende interesse wordt een terugkom avond georganiseerd om ervaringen te delen en gemaakte foto's te bespreken.

Aanvullende informatie:

  • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op uw camera
  • Iedere camera is geschikt (geen mobiel)
  • Kosten: €95 incl. 21% BTW, syllabus en certificaat.
  • Tijd: 10.00-16.00u
  • Groepsgrootte: max. 8
  • Locatie: Centrum van Luik (Be)

Privé cursus of maatwerk is ook altijd bespreekbaar, mocht in groepsverband of bovenstaande data je niet uitkomen.

Using Format