Workshop Sportfotografie

De techniek van de huidige camera is ondertussen zo ver dat het maken van een scherpe sportfoto tot bijna ieders mogelijkheden behoort. Maar er is een verschil tussen een 'gelukte' sportfoto en een sportfoto die het waard is om aan de muur hangen of in een tijdschrift te publiceren. Dat is nu precies waar we in deze workshop voor gaan.

20-21 juli 2019: NK Mountainbike.
Watersley Sport- & Talentpark te Sittard.

Deze workshop is een vervolg op ons boek ‘Focus op Sportfotografie’geschikt en is geschikt voor zowel de ervaren als minder ervaren (sport)fotograaf. Daarom kun je kiezen uit deelname voor enkel de zaterdag OF de zaterdag EN zondag. De workshop wordt in samenwerking met het Watersley Sport- & Talentpark georganiseerd.

De Workshop Sportfotografie bestaat uit 2 dagen waarbij je de keuze hebt om beide dagen deel te nemen of één van de dagen.

Op zaterdag (workshop 1: basistechnieken) leer je over:

 • de juiste voorbereiding van een sportshoot
 • wat een goede sportfoto maakt
 • te gebruiken camera instellingen
 • hoe je haarscherpe sportfoto’s maakt of juist beweging laat zien
 • standpunt en compositie van je foto’s
 • keuze van de juiste achtergrond

Op zondag (workshop 2: creatieve technieken) leer je over:

 • juiste panning techniek (meetrekken van je camera met de sporter)
 • creativiteit toevoegen aan sportfoto’s
 • verhalende sportfoto’s maken en sfeer toevoegen
 • hoe je voor de juiste timing zorgt
 • emotie terug laten komen in sportfoto’s

Op beide dagen worden uiteraard veel tips en tricks gegeven. Na afloop van zowel de zaterdag als de zondag wordt gezamenlijk geëvalueerd en zullen we een aantal van jouw foto's bespreken. Bij voldoende interesse kunnen we de zaterdagavond gezellig dineren, ervaringen uitwisselen en over van alles en nog wat praten (niet inbegrepen bij workshop prijs)

Het programma van de workshop

10:00 – Kennismaking met koffie en thee.
10:15 – Uitleg theorie, inclusief aan te raden camera instellingen en handige tips/tricks voor goede sportfoto’s.
11:30 – Onder begeleiding van Huub Keulers op het parcours zelf fotograferen. Hierbij gaan we het geleerde van de ochtend in de praktijk brengen.
13:00 – Onder het nuttigen van de lunch bespreekt Huub enkele van zijn portfoliofoto’s.
13.45 – Onder begeleiding van Huub Keulers op het parcours zelf fotograferen. Hierbij gaan we nog meer van de theorie in de praktijk brengen.
17:00 – Bespreking van foto’s van enkele deelnemers.
18:00 – Afsluiting.

Data & Locatie en evt. overnachting

De workshop sportfotografie wordt gegeven op het Sport & Talentpark in Sittard (Watersley 31, 6132 KA Sittard). Het is mogelijk om gratis te parkeren. Je kan nu aanmelden voor de volgende data:

 • Zaterdag 20 juli 2019 (Basistechnieken) — €130,- incl BTW
 • Zondag 21 juli 2019 (Creatieve technieken) — €130,- incl BTW
 • Hele weekend — €210,- incl BTW (aanbieding!)

Iedereen die het weekend blijft en overnacht verblijft samen in een zg. 'short stay' gebouw (op een rustige plek op het terrein ca. 100 meter van het parcours). In dit gebouw bevinden zich de kamers en een gezamenlijke ruimte met TV, keuken etc .In deze ruimte zullen we ook verzamelen, de inleiding en uitleg doen en lunchen. Deze ruimte kan ook afgesloten worden. We krijgen nog een plattegrond met route naar dit gebouw en het parcours (zullen we naar iedereen sturen zo snel we deze hebben ontvangen). Je krijgt vooraf ook nog een bewijs dat je met de auto tot aan dit gebouw kunt rijden en er je auto parkeren. Van te voren krijgen we twee sleutels per deelnemer (kamer en ingang gebouw) die we bij aankomst aan je zal overhandigen. Lunch wordt ’s morgens in de ijskast in de keuken in hetzelfde short stay gebouw geplaatst door de organisatie, alwaar we dus ook de lunch zullen nuttigen.

Aanvullende informatie:

 • Voorkennis: Diafragma, sluitertijd en ISO kunnen instellen op je camera
 • Nodig: Spiegelreflex-of systeemcamera met groothoek- en/of telelens
 • Za: €130 incl. BTW, lunch en syllabus.
 • Za en Zo: €210 incl. BTW, lunch, syllabus en excl. overnachting.
  Overnachting op het sportcomplex is mogelijk voor: €25 pp. pn. 2-pers kamer / €40 pn. 1-pers kamer. Dit is excl. BTW, linnengoed, ontbijt, diner en reserveringskosten.
  Verblijf rechtstreeks te boeken via: https://watersley.nl/boek-nu/
 • Max. aantal workshop deelnemers per dag 8 personen.

Wil je je vooraf alvast inlezen of inspiratie opdoen dan kan dit door ons, 330 pagina's tellende, educatieve boek 'Focus op Sportfotografie' aan te schaffen bij o.a.:

Privé cursus op maat
Een 1-op-1 workshop Sportfotografie is ook mogelijk, mocht in groepsverband of bepaalde datums je niet uitkomen. De kosten voor deze privé workshop bedragen €275 excl. BTW en reiskosten. Datum, tijdstip(pen)  en locatie worden in onderling overleg afgesproken.
Mogelijk lijkt dit een hoog bedrag maar het is in weze een investering in jezelf waar je veel aan hebt. Daarnaast zul je hopelijk begrijpen dat na aftrek van 21% BTW en 48% inkomstenbelasting de prijs nog betaalbaar is. Daarnaast krijg je alle tijd en mogelijkheden om je vragen te stellen die je hebt en dit alles direct in de praktijk te brengen.

INSCHRIJVEN WORKSHOP

Watersley Sport- & Talentpark is een prachtige terrein bij het voormalige klooster Watersley en heeft zich de laatste jaren in razend tempo ontwikkeld. Na een grote renovatie is het een plek geworden waar aanstormende sporttalenten in alle rust kunnen werken aan dat ene doel, het bereiken van de absolute top in hun discipline.

Door het aanbieden van diverse vormen van huisvesting, trainingsfaciliteiten en begeleiding op het gebied van training en voeding draagt de organisatie zijn steentje bij.

Momenteel wordt het park onder andere gebruikt door Fortuna Sittard, USA Cycling, de Nederlandse Triathlon bond en het wielerteam Sunweb. Vanwege haar goede faciliteiten voor talentontwikkeling is Watersley ook huisvestingspartner van ‘Team NL’ van NOC*NSF geworden.


MEER INFO:

huubkeulers@ziggo.nl
M: 0646741111

Using Format